210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Την σχολική χρονιά 2013-2014 η Θεατρική Ομάδα του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα ετοίμασε και παρουσίασε στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα το έργο του Μάριου Ποντίκα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.


Οι Εσωτερικαί Ειδήσεις του Μάριου Ποντίκα είναι ένα σατιρικό σπονδυλωτό θεατρικό που αποτυπώνει την ελληνική πραγματικότητα του 1979-1980, αλλά εξακολουθεί να είναι τραγικά επίκαιρο, καθώς περιγράφει μια Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της ως άλλος Κρόνος. Πρόκειται για ένα «θεατρικό ρεπορτάζ» καυστικό, διαχρονικό και απολαυστικό, που προκαλεί το γέλιο και τον προβληματισμό των θεατών. Καταδεικνύει με χιούμορ, αλλά και σατιρίζει τα κακώς κείμενα στις δημόσιες υπηρεσίες, στα τηλεοπτικά σίριαλ, στις φιλικές συντροφιές, στις σχέσεις των ζευγαριών.


 

«Η πρόθεση πήρε κάποια στιγμή σχήμα και μορφή: ξεκινώντας από τα κωμικοτραγικά βιώματα ενός απάνθρωπα αποσπασματικού αγώνα για επιβίωση, φτάνω να διαπιστώσω ότι αυτό που ονομάζουμε ζωή, δεν είναι άλλο από την απομίμησή της. Μέρα με τη μέρα απομακρυνόμαστε από την ελπίδα να δούμε το αληθινό μας πρόσωπο, μέρα με τη μέρα συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από κάποιο άλλο που δεν είναι το δικό μας. Παίζουμε ρόλους που, ίσως, δε μας ταιριάζουν. Αποχτάμε συνήθειες που δεν είχαμε την ψυχραιμία να κριτικάρουμε και σκέψεις που δεν είχαμε το χρόνο να φωτίσουμε. Τρέχουμε πίσω από στόχους που άλλοι μας όρισαν και θεωρούμε αναμφισβήτητα  (ποιος ξέρει από πόσες και ποιες ανασφάλειες) εκείνα για τα οποία θα ’πρεπε ίσως να αμφιβάλουμε.»  Μάριος Ποντίκας


Επιμέλεια - Σκηνοθεσία: Βενετία Χατζηνικολάου

Υπεύθυνες από τον Σύλλογο Γονέων: Συρίγου Βίκυ, Αργυροπούλου Θεανώ

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ψαροπούλου Αθηνά

Μαθητές (κατά σειρά εμφάνισης): Παπαδοσηφάκη Μαργαρίτα, Σπανού Πετρίνα, Χειλάκης Κώστας, Γεωργιάδου Ηλέκτρα, Πρίτση Ελένη, Χρονοπούλου Νάγια, Κωνσταντουλάκη Άννα, Λυμπέρη Δήμητρα, Νικολοπούλου Εύα, Αναγνωστοπούλου Μαρία, Κάνδια Εύα, Βαδάση Πανωραία, Καζιάνη Ρένα, Μπαϊρακτάρη Κωνσταντίνα, Παπαντωνόπουλος Νίκος, Ορφανάκη Μάρθα.

 

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας