210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Και η ζωή συνεχίζεται...

Ε, για να μην σας κρατάμε τόσο καιρό στο σκοτάδι, κι αναρωτιέστε εναγωνίως "τι να κάνουν αυτά τα παιδιά εκεί πέρα κάθε Κυριακή....", αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε κάποιες από τις δραστηριότητες που τρέχουν αυτό τον καιρό.

Το προσέξατε: κάποιες από τις δραστηριότητες, όχι όλες! Το τονίζω διότι υπάρχουν μέλη του v-space που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στο σπίτι τους, για λόγους μυστικότητας όπως καταλαβαίνετε.

Ο Φοίβος εξασκείται στην τέχνη της ... υψηλής ραπτικής. Κι εκεί που παλεύει με τις κλωστές αναρωτιέται: να δοκιμάσουμε να σκάσουμε έναν πυκνωτή; Μη μας βάζεις ιδέες... Φοίβο! Η ιδέα πάντως άρεσε και στον Δημήτρη και στον Αντώνη Α. που δουλέψανε σήμερα μαζί του. Κατά τα άλλα, το ρομποτικό χέρι δεν είναι εύκολη δουλειά. Για να δούμε πως θα νιώσετε όταν σας προσκαλέσουμε να σφίξετε ένα ρομποτικό χέρι που θα ελέγχεται από ένα ανθρώπινο χέρι που δεν θα σας αγγίζει; Επιστημονική φαντασία; Περίπου...

Ο Βαγγέλης έχει χαθεί κάπου στα βαθειά νερά του προγραμματισμού Android. Προς το παρόν του έχει τείνει χέρι βοήθειας ο κ. Τσουράκης (διότι όλοι οι υπόλοιποι είναι άσχετοι... ντροπή ρε!), αλλά δεν έχει καταφέρει να τον βγάλει ακόμη από νερό. Κοντεύει....

Ο Αντώνης Σ. κι ο Άρης σχεδιάζουν αυτοματισμούς τύπου "Έξυπνο Σπίτι", αλλά για κάποιον λόγο η συζήτηση εξελίσσεται σε διαφωνία... Πάντως, στο τέλος, φύγανε ως καλοί φίλοι!

Ο Πέτρος κι ο Αντώνης Τ. ολοκληρώνουν (χειροκροτήστε) το τροφοδοτικό, αφού του προσθέσανε πέντε-έξι εξόδους, οι οποίες υποτίθεται έχουν να επιτελέσουν σοβαρές αποστολές: να προμηθεύσουν τον κόσμο με volt διαφόρων επιπέδων και κλάσεων... Τώρα, για ποιο λόγο το πολύμετρο έδειχνε -5Volt ... ε, η Φυσική είναι περίεργη επιστήμη!!

Ο Θανάσης, μοναχική φιγούρα σήμερα, ξεκολλούσε από μια πλακέτα αντιστάσεις, διόδους, πυκνωτές... με λίγα λόγια ό,τι έβρισκε μπροστά του! Φαίνεται δεν του πήγε καλά το διάβασμα αυτή την εβδομάδα.... Τουλάχιστον, ο σκοπός αγίασε τα μέσα: τώρα έχουμε ένα σωρό πράγμα για χρήση στο hackerspace! Thanks Θανάση!

Α! και μην ξεχάσω: είχαμε την πρώτη σοβαρή ... διαμάχη που απείλησε να διαιρέσει το v-space σε δύο στρατόπεδα: φορτιστής Θανάση εναντίον φορτιστή Βαγγέλη!! Δεν ξέραμε ποιου το μέρος να πάρουμε! Βλέπετε, είναι σημαντικό πράγμα να έχεις στη διάθεσή σου έναν φορτιστή που να φορτίζει από arduino μέχρι κινητό. Κάναμε την καρδιά μας πέτρα και συνδέσαμε τον φορτιστή σε ένα arduino: sucess!! Μετά, δοκιμάσαμε να φορτίσουμε ένα κινητό: ... καλά τίνος είναι αυτό το κινητό... δεν καταλαβαίνει τίποτα...
Τέλος πάντων, ήταν το πρώτο επεισόδιο της σειράς "Vaggelis vs Thanasis Epic Electronic Battle"


Φωτογραφίες-ντοκουμέντα στη συνέχεια: κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να διαβάσετε τα σχόλια...

 
Σχεδιάζοντας ένα Έξυπνο Σπίτι! Μην σας απατούν τα φαινόμενα, ο σχεδιασμός είναι σοβαρός! Παλεύοντας με τον κώδικα του Android. Χαμένοι στα πολύ βαθειά νερά! Θα τα καταφέρουν οι δυό τους: τους εμπιστευόμαστε! Το κέντρο ελέγχου το ρομποτικού χεριού: ένα γάντι, κλωστές, flex sensors... Αντιστάσεις και Χρώματα: μια αδιάσπαστη σχέση αιώνων! Φορτιστής δικής μας κατασκευής. Σύντομα θα κατακλύσει την αγορά! Φορτιστής Θανάση εναντίον Φορτιστή Βαγγέλη! Κι όμως το arduino έχει την τροφοδοσία που χρειάζεται! Το κινητό δεν λέει να εκτιμήσει σε τι φορτιστή συνδέθηκε. Αχάριστο κινητό! Από πάνω φορτιστής, από κάτω κώδικας android.... Κάποιος τα έχει μπερδέψει εδώ πέρα! Ο Θανάσης ξεκολλάει ό,τι βρει μπροστά του σήμερα! ... και δεν λέει να σταματήσει! ... και δεν λέει να σταματήσει! Το v-space εφοδιάστηκε με υλικό! Προσθέτοντας τις ... τελευταίες πινελιές στο τροφοδοτικό! Το ανθρώπινο είδος πρέπει να εξελιχθεί: θα ήταν καλύτερα να είχαμε από 4 χέρια ο καθένας!! Ιδού η απόδειξη: κάτι δεν πάει καλά με την Φυσικη... ε, Πέτρο; χμ.... από τα -3V στα -5V ??? ωωωω!!! +5 Volt Συγχαρητήρια! Χειροκρότημα! Σφυρίγματα! Μπράβο!
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας