210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Κριτικές Βιβλίων

 

Ελένη ή ο Κανένας

 Το βιβλίο ‘Ελένη ή ο Κανένας’ της Ρέας Γαλανάκη αφορά τη ζωή της Ελένης Μπούκουρα μιας ελληνίδας γυναίκας που τόλμησε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία.

 Είναι εκπληκτικό βιβλίο, καλογραμμένο και θα αρέσει κυρίως σε κορίτσια και άτομα που πιστεύουν στην φυλετική εξίσωση καθώς είναι ένα φεμινιστικό έργο. Όμως είναι ένα βιβλίο αρκετά πολύπλοκο που δεν αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα άτομο που δεν διαβάζει πολύ. Για έναν λάτρη λογοτεχνίας είναι μία πολύ καλή πρόταση.

 

Το έβδομο ρούχο

 ‘Το έβδομο ρούχο’ της Ευγενίας Φακίνου έχει ως κεντρικό θέμα το μύθο των φλάμπουρων.

 Ενώ είναι ένα έργο της Ευγενίας Φακίνου που είναι μία από τις καλύτερες έλληνίδες συγγραφείς, το συγκεκριμένο βιβλίο της με άφησε σχετικά αδιάφορη. Η πλοκή είναι πιο μπερδεμένη από όσο χρειάζεσαι με μικρή λογοτεχνική αξία. Δεν είναι κάτι το οποίο θα πρότεινα!

 

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της

 ‘Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της’ είναι ένα εφηβικό μυθιστόρημα γραμμένο από την Άλκης Ζέη. Κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου είναι η Κωνσταντίνα που μετά τον χωρισμό των γονιών της μετακομίζει πίσω στην Ελλάδα και μένει με τη γιαγιά της με την οποία δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις. Η κοπέλα χαμένη σε αυτόν τον καινούργιο τόπο και πληγωμένη μπλέκεται με τα ναρκωτικά.

 Είναι ένα βιβλίο κατανοητό και έχει ένα πάρα πολύ επίκαιρο θέμα. Είναι κάτι το οποίο θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους, αφού πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους τους εφήβους.

 

Το ταξιδιάρικο μπλουτζιν

‘Το ταξιδιάρικο μπλουτζίν’ είναι ένα εφηβικό μυθιστόρημα γραμμένο από την Ανν Μπρασάρις. Η υπόθεση ακολουθεί μία παρέα κοριτσιών που θα περάσουν για πρώτη φορά χωριστά το καλοκαίρι τους. Τυχαία σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ρούχων βρίσκουν ένα τζιν το οποίο εφαρμόζει τέλεια σε όλες παρόλο το διαφορετικό σωματότυπό τους. Έτσι αποφασίζουν να το μοιραστούν γι’ αυτό το καλοκαίρι. Κάθε φορά που το φοράνε κάτι μαγικό συμβαίνει.

 Είναι ένα ανάλαφρο μυθιστόρημα που μας δείχνει την ομορφιά της φιλίας. Είναι ένα καλό ανάγνωσμα αλλά χωρίς κάποια ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία.

 

υπογραφή: τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας