210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Λέσχη Φιλαναγνωσίας και Ομάδα Δημιουργικής Γραφής

Ο όμιλος "Λέσχη ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής" του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα εντάχθηκε στη δράση της δημιουργικής απασχόλησης και ελεύθερης έκφρασης των μαθητών/μαθητριών.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 18 δίωρες συναντήσεις (από τις 16 Οκτωβρίου 2022 έως και τις 7 Μαΐου 2023), τις οποίες παρακολούθησαν 6 μαθητές/μαθήτριες της Α και Β Τάξης του σχολείου μας.

Διαβάσαμε το μυθιστόρημα της Δ. Σωτηρίου, Τα ματωμένα χώματα και τη νουβέλα του Φραντς Κάφκα, Η Μεταμόρφωση, σε μετάφραση της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών/μαθητριών για τη συμμετοχή τους στον 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Δήμου Βύρωνα, με θέμα την ειρήνη, διαβάσαμε το αντιπολεμικό διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη, Το ποτάμι, αποσπάσματα από αντιπολεμικά μυθιστορήματα (Σ. Μυριβήλη, Η ζωή εν τάφω και Μ. Ρεμάρκ, Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο) και ποιήματα για την ειρήνη.

Τα παιδιά έλυσαν ασκήσεις δημιουργικής γραφής και έγραψαν δικά τους λογοτεχνικά κείμενα: 1 διήγημα (1800 λέξεων) και 2 ποιήματα. Με τα δύο αυτά ποιήματα το σχολείο μας συμμετέχει στον 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Δήμου Βύρωνα. Ευχόμαστε στα παιδιά μας κάθε επιτυχία!

Ευχαριστούμε την κ. Α. Κώτσιου (ΠΕ02) για την εθελοντική συμμετοχή της στις εργασίες της ομάδας.


Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, Αθηνά Ψαροπούλου, ΠΕ02

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας