210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Αναγγελία Πένθους

Με αίσθημα βαθύτατης οδύνης,  αποχαιρετούμε τον πολυαγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο, Γιάννη Ρουμπάκη, καθηγητή φιλόλογο του 5ου Λυκείου Βύρωνα, που έφυγε από κοντά μας τόσο απρόσμενα. Σήμερα, μετριόμαστε και είμαστε πλέον όχι μόνο λιγότεροι αλλά και φτωχότεροι.

Ο Γιάννης ήταν εμβληματική προσωπικότητα του διδακτικού συλλόγου από το 1993· χιουμοριστικά συνήθιζε ο ίδιος να λέει ότι ήταν στο σχολείο μας «Από κτίσεως Ρώμης». Χαρισματικός και άρτια καταρτισμένος, με βαθιά γνώση της αρχαίας και νέας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, ίσως από τους τελευταίους μιας γενιάς αυθεντικών φιλολόγων, ένας  γενναιόδωρος  προς μαθητές και συναδέλφους εκπαιδευτικός, ακάματος και δίκαιος στη ζωή και τη δουλειά του.  
Όλοι θα τον θυμόμαστε για την αφοσίωσή του στη φιλολογική μελέτη, την παθιασμένη φιλαναγνωσία του, την έγκριτη γνώμη του για την λογοτεχνία, τις καλαίσθητες βιβλιοπαρουσιάσεις του.
Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και με τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του την φωτογραφία, απαθανατίζοντας στιγμές της σχολικής αλλά και προσωπικής μας ζωής. Ήταν η ψυχή όλων των εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει για την οικογένειά του και την εκπαιδευτική κοινότητα. Θα λείψει. Θα μας λείπει…
Θα ζει πάντως  στις καρδιές μας, στις αναμνήσεις μας, εκεί που ο θάνατος δεν έχει εξουσία.

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας