210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Πρωτοχρονιάτικο HackerSpace

Το μάθατε; Αποκτήσαμε ταυτότητα!! Ναι, ναι....

Ονομαζόμαστε κι επισήμως πλέον (όπως το αποδεικνύει η φωτο της βασιλόπιτας)

V-SPACE

(χειροκρότημα...) Ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε!!


Πως ερμηνεύεται το V? Υπάρχουν πολλές απόψεις: V για Βύρωνας, V για 5ο Λύκειο από τον λατινικό αριθμό, ..... Αυτές πάντως είναι οι δύο επικρατέστερες απόψεις.

 

Το νέο μέλος Ανδρέας, ασχολήθηκε με όλων των ειδών τα ηλεκτρονικά στοιχεία και τους αντίστοιχους κώδικες σε Arduino UNO και Leonardo... Τι είναι λοιπόν πιο ελκυστικό; Η Processing ή το Arduino?

Το νέο μέλος Σοφία, αποφάσισε να συνεργατεί με το μοναδικό μέλος του v-space που διακρίνεται για την υψηλή αισθητική του (λέγε Κατερίνα) και να χρησιμοποιήσει arduino lilypad για να κατασκευάσει ένα διαδραστικό ύφασμα που θα απεικονίζει δράκους και... σσσ! τα υπόλοιπα είναι σχεδιαστικά μυστικά!

Οι μικροί της παρέας, Χρήστος και Αχιλλέας, μετέτρεψαν την οθόνη του PC σε touchscreen!!!! Ουάου! Αυτό πάει να πει hacking, κύριοι!!! Ιδού η απόδειξη

 

 

A! και μην ξεχάσω: το φλουρί της Βασιλόπιτας έτυχε στο (δια βίου) επίτιμο μέλος κ. Θεόδωρο Τ. Σε τι αντιστοιχούσε το φλουρί, θα ρωτήσετε; Ε, ναι..., αντιστοιχούσε σε ένα χαλασμένο arduino uno!

Αλήθεια σας λέω! Σοβαρά! Τι δηλ. δεν είναι σε θέση ένα μέλος του V-Space να ξαναδώσει ζωή σε ένα dead arduino? Μας προσβάλετε και μόνο που σκέφτεστε κάτι τέτοιο!

Ένα ενδιαφέρον video που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε:

by Θανάσης Σ. και Αντώνης Τ.

Φωτογραφίες από τη σημερινή μας συνάντηση:

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας