210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2017

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, βραδάκι στις 8.00


Ζεστός μήνας ο Ιούνιος για τους μαθητές της Γ τάξης! Ακόμα και οι βροχερές μέρες του συνδυάστηκαν με πανελλαδικές εξετάσεις, ανεβάζοντας ψηλά το θερμόμετρο της αγωνίας, του άγχους, των προσδοκιών και των ελπίδων!

Μέσα στην αναμονή για τους βαθμούς, η γιορτή αποφοίτησης, σαν αντίδοτο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα: όλοι μαζί, η Γ τάξη του 2017, σε μια ανασκόπηση των ετών που πέρασαν, με έντονη την αναμονή της καινούργιας εξωσχολικής ζωής! Όλοι μαζί!


Οι τρεις άξονες της σημερινής γιορτής: γκάλοπ, survivor, αναμνήσεις!

Αρχικά, τους παρευρισκόμενους, καθώς εισέρχονταν στην χώρο της γιορτής (βλέπετε χρησιμοποιούμε επίσημη γλώσσα για να τονίσουμε την σημασία του γεγονότος!!) πλησίαζαν με ευγένεια οι αντιπρόσωποι της υπηρεσίας δημοσκοπήσεων (!!) του σχολείου μας και τους έθεταν ερωτήσεις του τύπου: "Ποιος είναι ο πιο ανώριμος μαθητής της Γ τάξης;", "Ποιά θα ήταν η καλύτερη παίκτρια του survivor;", "Ποιος μαθητής κάνει τις περισσότερες ερωτήσεις;", "Ποιος καθηγητής έχει το χειρότερο κούρεμα;", "Ποιος ήταν πιο εντυπωσιακός χορευτής της 5ήμερης;", κλπ, κλπ κλπ.

Οι απαντήσεις καταγράφηκαν με συστηματικό τρόπο, ώστε κανείς μαθηματικός να μην μπορέσει να αμφισβητήσει ούτε την επάρκεια και αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος, ούτε την μέθοδο εξαγωγής των αποτελεσμάτων!

Γύρω εκεί στις 8.30 μμ με το δροσερό αεράκι να μας δηλώνει έμπρακτα τη συμπαράστασή του, ξεκίνησε το παιχνίδι: Surviror 5ου ΓΕΛ Βύρωνα! Έξι ομάδες έτοιμες για όλα: Γ1, Γ2, Γ3, Γ4, Γ5, Καθηγητές!

Δοκιμασία Νο 1: πόση ώρα θα χρειαστεί κάθε ομάδα να βάλει 10 βολές μπάσκετ!

Εντάξει, σε αυτό το σημείο να αποκαλύψουμε ότι στη συγκεκριμένη δοκιμασία χειρότερη ομάδα αποδείχτηκε αυτή των καθηγητών!

Δοκιμασία Νο 2: πόση ώρα θα αντέξει κάθε ομάδα να παίζει βόλεϋ σε κύκλο χωρίς η μπάλα να έρθει σε σύγκρουση με το έδαφος!


Δοκιμασία Νο 3: Jenga! και πόσα από τα τεράστια τουβλάκια μπορεί η κάθε ομάδα να αφαιρέσει σε χρόνο 2 λεπτών!


Η κ. Ταμπακοπούλου καταγράφει με αφοσίωση το σκορ κάθε ομάδας και προς τιμήν της πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν χαρίστηκε ούτε στην ομάδα των καθηγητών!

Δοκιμασία Νο 4: μυρίστε και ανακαλύψτε τι περιέχεται στο ποτηράκι! Η δυσκολότερη ίσως δοκιμασία!

Εδώ φάνηκε καθαρά ποιοί είχαν προσωπική σχέση με την κουζίνα: πως να ξέρεις για παράδειγμα ότι το ποτηράκι με τον αριθμό 4 είχε μέσα μαχλέπι, αν σε όλη την μέχρι τώρα ζωή σου τρως μεν σπιτικό τσουρέκι αλλά δεν έχεις βοηθήσει ποτέ στην κατασκευή;

Οι δοκιμασίες ολοκληρώθηκαν! Οι εξαιρετικοί παρουσιαστές εισάγουν το κοινό στο δεύτερο μέρος του Survivor: ερωτήσεις γνώσης της σχολικής πραγματικότητας.

Για παράδειγμα "Ποιος από την Θετική Κατεύθυνση ρίχνει τα κορίτσια με το φιλοσοφημένο πνεύμα του;", "Ποια ομάδα κάταφερε μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξαφανίσει το project της;", "Ποιος έχει όλα τα προσόντα για να λάμψει στην πολιτική σκηνή της χώρας;", "Ποιός είναι ο προμηθευτής του Ντάνου σε κομποσκοίνια;", "Ποιον τρελό επιστήμονα γνωρίζετε που φοράει συχνά χαβανέζικα", "Ποια προσωπικότητα θα μπορούσε να είναι η καστανή Ραπουνζέλ;" , κλπ κλπ κλπ.

Nικήτρια ομάδα: οι μαθητές του Γ1, οι οποίοι μοιράστηκαν το περιεχόμενου ενός τεράστιου cupcake!

Στους νικητές του γκάλοπ, τους ανθρώπους δηλαδή οι οποιοι ψηφίστηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία της σχολικής κοινότητας, απονεμήθηκαν βραβεία Oscar!


Η ιδέα, η σχεδίαση και η εκτύπωσή τους, οφείλεται στον κατεξοχήν ειδικό του σχολείου  στην τρισδιάστατη εκτύπωση!

Προς τιμήν του προτείνουμε ο 3d εκτυπωτής του σχολείου να ονομαστεί "Νίκος". Πως για παράδειγμα (για άγνωστους δυστυχώς λόγους που χάνονται στα βάθη της προϊστορίας του σχολείου μας) ο σκελετός του εργαστηρίου βιολογίας ονομάζεται "Σάκης"; Κάπως έτσι...

 

Και η γιορτή συνεχίστηκε με τα αναμνηστικά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και αναμνήσεις:



Νύχτωσε πλέον! Γλυκό καλοκαιρινό βράδυ, το οποίο επιλέξαμε να εμπλουτίσουμε με διαγωνισμό καραόκε (προς μεγάλη δυστυχία των γύρω κατοίκων....), μουσική και χορό!

Δυστυχώς ο επίσημος φωτογράφος της βραδιάς επέλεξε αυτοβούλως να μην συνεχίσει την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων αλλά να συμμετάσχει και ο ίδιος σε αυτά!


Δεν πειράζει! Η έλλειψη φωτογραφιών αντισταθμίζεται, είμαστε βέβαιοι, από τις όμορφες αναμνήσεις αυτής της τελευταίες σχολικής γιορτής, που καθένας και καθεμιά κράτησε μέσα του.

  

"Αγαπητοί, σας ευχόμαστε καλό ταξίδι στη ζωή και στο όνειρο!"


 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας