210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Η ΤΕΛΕΤΗ

 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 η Θεατρική Ομάδα του Σχολείου μας προετοίμασε και παρουσίασε στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα το έργο του Παύλου Μάτεσι Η ΤΕΛΕΤΗ.

 

 "Η Τελετή" του Παύλου Μάτεσι, μονόπρακτο θεατρικό έργο που βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Θεάτρου το 1966, σατιρίζει με αφορμή μια κηδεία τον καθωσπρεπισμό, τη μικροαστική νοοτροπία, την ελαφρότητα και τα κοινωνικά προσχήματα.

Τα πρόσωπα του έργου είναι οκτώ γυναίκες, συγγενείς της νεκρής, που προσπαθούν εναγωνίως να τακτοποιήσουν όλες τις λεπτομέρειες μιας "καλής" κατά τη γνώμη τους κηδείας. Δεν νοιάζονται πραγματικά για τη νεκρή, το μόνο που επιδιώκουν είναι να επιδείξουν μέσω της κηδείας την οικονομική τους θέση. Ο Μάτεσις, χρησιμοποιώντας το μαύρο χιούμορ, σατιρίζει τους μικροαστούς που ζουν περιχαρακωμένοι μέσα στα προσχήματα και τις ανασφάλειές τους. Ο κόσμος τους είναι ασφυκτικά κλειστός, αντιδραστικός και γελοίος.

 

Επιμέλεια - Σκηνοθεσία: Βενετία Χατζηνικολάου

Υπεύθυνες από τον Σύλλογο Γονέων: Συρίγου Βίκυ

Μαθητές: Πρίτση Ελένη, Λίζου Δήμητρα, Μαυρίδη Άννα, Γλεούδη Στέλλα, Πολυζωγόπουλος Ανδρέας, Κάνδια Εύα, Παπαδοσηφάκη Μαργαρίτα, Παπαδιαμάντη Φαίη, Μπανάσιου Στέλλα.

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας