210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

«Τρόπος του λέγειν… οι νέοι και οι νέες απέναντι στο μισαλλόδοξο λόγο και τη ρητορική του μίσους»

Οι μαθήτριες του 5ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα, Κωνσταντίνα Μαράτου, Ευδοκία Σχοινά, Λυδία - Θεοδώρα Χασκή και Ιφιγένεια Χάνου, συμμετείχαν την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024, στο Μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Διορθόδοξο Κέντρο της Ελλάδος σε συνεργασία με το Γυμνάσιο – Λύκειο «Ώθηση», με τον τίτλο: «Τρόπος του λέγειν… οι νέοι και οι νέες απέναντι στο μισαλλόδοξο λόγο και τη ρητορική του μίσους».

Στο Συνέδριο πήραν μέρος 9 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθήτριες που εκπροσώπησαν το σχολείο μας επέλεξαν ως θέμα τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, το οποίο προσέγγισαν μέσα από τα δικά τους βιώματα στο σχολικό περιβάλλον. Παρουσίασαν μια ταινία μικρού μήκους, την οποία δημιούργησαν στο σύνολό της μόνες τους. Στόχος τους ήταν να προβάλουν τη δική τους οπτική των πραγμάτων και να στηλιτεύσουν τα κακώς «κείμενα», που οφείλονται στη μισαλλοδοξία και τις στερεοτυπικές αντιλήψεις.

Με τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο είχαν την ευκαιρία να «συνομιλήσουν» για το φαινόμενο της ρητορικής του μίσους, τα αίτια και τις εκφάνσεις του, και με πνεύμα συνεργασίας να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισής του. Ήταν, πραγματικά, μια μοναδική εμπειρία, καθώς όχι μόνο αντάλλαξαν ιδέες και αφουγκράστηκαν τους προβληματισμούς των συνομηλίκων τους αλλά και γεύτηκαν τη χαρά της ηθικής ικανοποίησης, αφού η ταινία που παρουσίασαν κατάφερε να συγκινήσει και να ενθουσιάσει όλους τους συμμετέχοντες.

 

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας