210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Κάθε Κυριακή μεσημέρι ή κάθε Τρίτη ή Παρασκευή μετά τα μαθήματα, στο εργαστήριο του σχολείου μας εκτυλίσσονται φάσεις όπως αυτές που περιγράφουμε παρακάτω.

Γενικά, τίποτε φυσιολογικό και αναμενόμενο δεν συμβαίνει. Όλα όσα συμβαίνουν κατατάσσονται στην κατηγορία: μοναδικές εμπειρίες!

Μπορεί στο κοντινό μέλλον κάποιοι από την ομάδα να περάσουν πολυτεχνείο - και τους το ευχόματε - αλλά εδώ μαθαίνουν την αλφαβήτα: κυκλώματα με καλώδια και διάφορα ηλεκτρονικά στοιχεία! Ένα καλωδιάκι να συνδεθεί σε λάθος τρυπάκι, θα ψάχνονται οι προγραμματιστές γιατί ο κώδικας δεν δουλεύει και δεν θάχεις που να κρυφτείς!

Οπότε ας φτιάξουμε πρώτα τα κυκλώματα στο χαρτί! Με όμορφα γράμματα και μαρκαδόρους, όλοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί εξάλλου κάποτε πέρασαν από το "νηπιαγωγείο της επιστήμης τους"!

 Τέτοια έργα τέχνης θα στολίζουν για καιρό τους τοίχους στο εργαστήριό μας!
Εδώ βλέπετε το ένα τρίτο της ομάδας να προσπαθεί να καλιμπράρει το φασματοσκόπιο...

Μα με το κινητό βρε παιδιά;; Οι φωτογραφίες του φάσματος θύμιζαν αντανάκλαση παραλίας στη θάλασσα κάποιο καλοκαιρινό βραδυ!

Ας πάρουμε λοιπόν ένα raspberry pi, ας του συνδέσουμε την κάμερα, ας τυπώσουμε σε 3d printer μια στοιχειώδη βάση για το φασματοσκόπιο, κι ας προσπαθήσουμε να φωτογραφίσουμε φάσματα!


Πόσο όμορφα που είναι!

Τις Κυριακές το μεσημέρι γενικά επικρατεί πολλή φασαρία: δουλεύει η ομάδα του μάρκετινγκ!

Τα χαρούμενα αυτά παιδιά θέλουν με εικόνα και ήχο να μας περιγράψουν την επιστήμη πίσω από την αποστολή του cansat μας.

Θα τα καταφέρουν!

Μπείτε στο κανάλι μας στο youtube για να δείτε τα έργα τους!

Μην ανησυχείτε όμως, η ομάδα έχει και σοβαρά παιδιά, που όταν πατάνε στη γη και δεν τρέχουν να βάλουν καλάθια (στο μπάσκετ δηλ), ασχολούνται με κρίσιμα θέματα: πως θα χωρέσουν όλα αυτά τα ηλεκτρονικά στοιχεία κι όλα αυτά τα καλώδια μέσα σε ένα κουτί αναψυκτικού;

Το πράγμα θέλει σκέψη, φαντασία, σχεδόν υπερδυνάμεις: 3d design skills!

 Μείνετε μαζί μας, η ενημέρωση συνεχίζεται..

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας