210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Οι υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας στο Σχολείο μας

 

Στο σχολείο μας σήμερα δεχτήκαμε την επίσκεψη της κ. Σοφίας Ζαχαράκη, υφυπουργού Παιδείας, και του κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλου, υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η κ. Ιωάννα Ψίνα, διευθύντρια της ΔΔΕ Α' Αθήνας και η κ. Δέσποινα Μητροπούλου, γενική διευθύντρια της ΕΕΛΛΑΚ. Μαζί τους, συνεργάτες και στελέχη των αντίστοιχων υπουργείων, της ΕΕΛΛΑΚ καθώς και της ΔΔΕ Α' Αθήνας.

Παρουσιάστηκε η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του Εργαστηρίου Ανοιχτών Τεχνολογιών που δημιουργήθηκε εδώ και μερικά χρόνια, ως πρώτο πιλοτικό εργαστήριο, στο σχολείο μας με πρωτοβουλία της ΕΕΛΛΑΚ.

Δόθηκε έμφαση στην εξαιρετική ανταπόκριση των μαθητών μας και στον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αγκαλιάζουν το εργαστήριο και συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις του, σε βαθμό που ακόμη και ως φοιτητές να συνεχίζουν να το επισκέπτοναι και να λειτουργούν ως μέντορες για τους μικρότερους μαθητές.

Συζητήθηκε η χρήση του εργαστηρίου στην καθημερινή διδακτική πράξη, οι πρακτικές δυσκολίες, το ελλιπές πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος της Πληροφορικής, καθώς και η ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας των μαθητών ώστε να είναι ικανοί να ανακαλύπτουν τη γνώση και όχι απλώς να την αναπαράγουν.

Ελπίζουμε στην πραγματοποίηση όσων συζητήθηκαν και πραγματικά ευχαριστούμε που μας δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις των ανθρώπων που την δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και μπορούν να δράσουν για το καλό των παιδιών μας.

 

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας