210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Η ομάδα v-space στον Διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός “CanSat in Greece” είναι ένας Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διαστημικής που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου. Κάθε σχολείο σχηματίζει μια ομάδα μαθητών η οποία καλείται να κατασκευάσει έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με σκοπό να εκτελέσει κάποια αποστολή. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε μαθητική ομάδα.

Η αποστολή αυτή περιγράφηκε λεπτομερώς στις αιτήσεις συμμετοχής πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα. Οι 10 πιο πρωτότυπες, πιο ωραίες, πιο αποδοτικές προτάσεις είναι αυτές που τελικά επιλέχθηκαν και θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιηθούν. Με την βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής του “CanSat in Greece” θα απογειωθούν (εκτοξευθούν) ώστε να αναδειχθεί ο νικητής του ελληνικού τελικού, ο οποίος και θα συμμετάσχει στον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό!


Η ομάδα μας ονομάζεταιv-space” και τα μέλη της είναι ουσιαστικά τα μέλη του ομώνυμου σχολικού μας hackerspace. Το “CanSat in Greece” είναι μια πρόκληση. Ένα project πολύ πιο πραγματικό από όσα έχουμε υλοποιήσει μέχρι τώρα. Μηχανική, Περιβαλλοντική Φυσική, Αντοχή Υλικών, Τηλεπικοινωνίες, Physical Computing, Προγραμματισμός, είναι μερικά από τα επιστημονικά πεδία από τα οποία θα χρειαστούμε εργαλεία: γνώσεις και εμπειρίες. Κάποια από τα εργαλεία αυτά τα κατέχουμε κάποια άλλα θα τα αποκτήσουμε με συστηματική και επίμονη δουλειά.

Η ώρα της εκτόξευσης θα είναι για μας, πιστεύουμε, η απόδειξη της επιστημονικότητας της προσέγγισής μας, η απόδειξη της αποτελεσματικότητας και της ορθότητας του σχεδιασμού μας, καθώς και η ηθική επιβράβευση του “θράσους” μας να καταπιαστούμε με ένα απαιτητικό επιστημονικό πρόβλημα.

Το καλύτερο κλείσιμο της σχολικής μας ζωής, καθώς οι περισσότεροι από μας είναι μαθητές της Γ' Λυκείου!


Ευελπιστούμε στην υποστήριξή σας!

Χρειαζόμαστε - εκτός από οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουμε να προμηθευτούμε τα υλικά κατασκευής του δορυφόρου μας - την ηθική σας υποστήριξη. Για παράδειγμα:

πείτε “τα παιδιά μας είναι, οκ...., δεν έγινε τίποτα” αν δείτε τον δορυφόρο μας να προσγειώνεται στο μπαλκόνι σας ακριβώς πάνω στο μονάκριβό σας φυτό

πείτε “τα παιδιά μας είναι, οκ..., είμαστε ασφαλείς” αν ακούσετε τον δορυφόρο μας να προσγειώνεται πάνω στο 732 και εξηγήστε στον οδηγό τι συμβαίνει

πείτε “τα παιδιά μας είναι, οκ..., να τα καταφέρνουν άραγε;” αν δείτε κάτι να πετάει κάπου εκεί στο Θέατρο Βράχων και μεταδώστε μας με τον δικό σας ζεστό τρόπο θετική ενέργεια, θα μας χρειαστεί!


Δεσμευόμαστε όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα αποκτήσουμε, να τις μεταδώσουμε σε όσους συμμαθητές μας από όλα τα σχολεία του Βύρωνα ενδιαφέρονται. Η γνώση είναι ένα αγαθό που θα πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους!


Σας ευχαριστούμε!

Η ομάδα “v-space”

email: [email protected]

 

 

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας