210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

απονέμεται σε όλα τα μέλη της Ομάδας Ρομποτικής του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα για τη συμμετοχή τους στη δημιουργία (από το χάος και το μηδέν) των εξής ρομπότ:

5-MINUTE-ROBOT, το οποίο ναι! μπορούσε να στρίβει δεξιά-αριστερά (ουάου!). Μην γελάτε! Αν δεχτούμε ότι κάποιος σοφός είπε πως "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", τότε αυτό το ρομπότ αποτέλεσε την κρίσιμη αρχή όλων όσων επακολούθησαν!!

ΡΟΜΠΟΤ ΛΑΜΑ, αγενές και .. φτυσιάρικο. Μπορεί τα φυσικά λάμα να αποτελέσουν κάποτε παρελθόν και να αναφέρονται μόνο στα βιβλία Φυσικής Ιστορίας. Αυτό εδώ όμως αποτελεί μια πολύ σοβαρή προσπάθεια διαιώνισης του είδους, καθώς έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά, και κυρίως: όταν το παρά-πλησιάσεις φτύνει μια μπάλα και φεύγει!

ΡΟΜΠΟΤ ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΚΟΛΦ, ικανό να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, όχι μόνο μπαλίτσες του γκολφ!

ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ, ικανό να διαλύσει εχθρούς και φίλους με το παντοδύναμο μπαλάκι-υπερόπλο που εκτοξεύει!

LINE-FOLLOWER-ROBOT, στην ουσία ένα ρομπότ μυστικός πράκτορας, ικανό να ακολουθεί ίχνη μαύρα-κόκκινα-μπλε (ΟΚ! που και που ξέφευγε και λίγο, αλλά ας το δούμε σαν τακτική παραπλάνησης του αντιπάλου)...

DRAGSTER ROBOT, ένα ρομπότ τύπου formula I, κατασκευασμένο να αγγίζει την ταχύτητα του ήχου και του φωτός (όταν δεν του ξεκολλούσε η πίσω ρόδα!)

(δυστυχώς εξαφανίστηκε με την ταχύτητα του φωτός και δεν προλάβαμε να το φωτογραφίσουμε!!)

RATTLESNAKE ROBOT, ένα ρομπότ υπερασπιστής, με τρομερά αντανακλαστικά, ύπουλο και ταχύτατο, ικανό να επιτεθεί σε όποιον το πλησιάζει και να βυθίσει τα τρομερά δόντια του στο ανύποπτο θύμα του.

ROLLER COASTER ROBOT, ένα φιλήσυχο ρομπότ, σαν παιχνιδάκι, με μια μπάλα να κυλάει γύρω-γύρω και να αλλάζει επίπεδα. Δύσκολο στην εκπαίδευσή του, μέχρι να πειστεί να μην μας πετάει την μπάλα στα μούτρα!

και τέλος, το ROVER ROBOT παράγει ρεύμα από το μηδέν, άρα μπορεί να επιβιώσει στην έρημο ή στον Άρη και το οποίο σύντομα θα ανακοινώσουμε στη NASA.

 

Όλη αυτή η επιστημονική εργασία έγινε σε άκρως μυστικό εργαστήριο (*), γνωστό μόνο σε λίγα έμπιστα πρόσωπα (*), τα οποία εφοδίαζαν την ομάδα με φαγητό. Τους ευχαριστούμε!

Οι εκπαιδευτές της ομάδας, Αλέξανδρος Μέλλος και Ελένη Ρόμπολα, δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την ικανότητα των μελών να συναρμολογούν ρομπότ με το ένα χέρι (μιας και το άλλο συνήθως κρατούσε κεκάκι, τυροπιτάκι ή πατατάκι) και γιαυτό υπογράφουν αυτό εδώ το Δίπλωμα.

 

(*) Άκρως μυστικό μέρος: εργαστήριο πληροφορικής 5ου ΓΕΛ Βύρωνα

(*) Έμπιστα πρόσωπα: οι υπέροχες μαμάδες του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα!

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε ζωντανά τις προσπάθειες, αποτυχημένες και επιτυχημένες, για την κατασκευή των παραπάνω ρομπότ. Παρατηρήστε την έκφραση και την ευχαρίστηση στα πρόσωπα των παιδιών και συμπεράνετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκόμισαν!

 

 (αν το βίντεο δεν αναπαράγεται σωστά, ανοίξτε τη σελίδα με Chrome)

Του χρόνου πάλι! Καλό καλοκαίρι!

 

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας