210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Βασιλόπιτα 2016

Εμείς εδώ στο v-space έχουμε έναν κάποιο βαθμό αυτογνωσίας. Πιστεύουμε ότι το 'χουμε με την τεχνολογία και τις φυσικές επιστήμες. Και πολύ σωστά! Κανείς δεν αντιλέγει ή δεν τολμάει να αντιλέξει ότι υπάρχει άλλος σε ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα που να έχει ασχοληθεί τόοοσο πολύ με όλα αυτά τα καλώδια και τα arduino και τα raspberry και τoν προγραμματισμό.

Ιδού λοιπόν, αντιμέτωποι με το πρακτικό πρόβλημα της κοπής βασιλόπιτας δια 20:

 Παρ' ολίγον να επικαλεστούμε το πνεύμα του Δούμα (ο οποίος θυμίζω συνηθίζει να κόβει τις στρογγυλές βασιλόπιτες με την βοήθεια της κεντρικής γωνίας εννεαγώνου), αλλά τελικά μετά από προσπάθειες, φωνές, επευφημίες και γέλια ιδού η τελική μορφή της (καημένης) βασιλόπιτας:

Βολικό πράγμα η ζάχαρη άχνη: μετρήστε δοκιμαστικές γραμμές... Α! να αποκαλύψω επίσης, πως για την χάραξη των απαιτούμενων ευθύγραμμων τμημάτων οι συντελεστές του έργου ζητούσαν χάρακα!

Το φλουρί το έτυχε ο Ορφέας! Συγχαρητήρια!!

Ε, και κατόπιν όλης αυτής της αναστάτωσης, η δουλειά συνεχίστηκε κανονικά, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

Ενημερωτικά, τα projects που τρέχουν αυτή τη στιγμή είναι:

(α) παιχνίδι μνήμης: βασίζεται σε arduino - Χρησιμοποιώντας 4 leds παράγεται μια τυχαία ακολουθία χρωμάτων, την οποία ο παίκτης πρέπει να μιμηθεί από μνήμης. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα δυσκολίας.

(β) μουσικά ποτήρια: βασίζεται σε arduino και processing - Έξι ποτήρια που περιέχουν φωτοαντιστάσεις δίνουν τη δυνατότητα να ακουστούν 6 διαφορετικές νότες ή συγχορδίες. Η μουσική εκτελείται από το προγραμμα processing.

(γ) retroPi: βασίζεται σε raspberryPi - Χρησιμοποιώντας χειροποίητη κονσόλα ο παίκτης θα μπορεί να παίζει τα παιχνίδια MAME.

(δ) αεροδυναμική: βασίζεται σε processing - Αναγνώριση σχήματος ενός κινητού που θα έρχεται σε επαφή με τον αέρα, υπολογισμός του εμβαδού αυτης της επιφάνειας και τελικός υπολογισμός της αντίστασης του αέρα.

(ε) αυτοκινητάκι mini-sonar: βασίζεται σε arduino - Αυτοκινητάκι που διαθέτει σένσορα υπερήχων για να αποφεύγει εμπόδια.

(στ) παιχνίδι πέτρα-ψαλίδι-χαρτί: βασίζεται σε arduino - Αρχικά θα λειτουργεί για 2 παίκτες ανθρώπους, με την βοήθεια buttons και leds. Στη συνέχεια θα παίζει άνθρωπος εναντίον arduino και το arduino θα εκπαιδεύεται ώστε τελικά να μην χάνει ποτέ.

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας